Gefaseerde invoering bezoekregeling 10 juni in onze woonzorgcentra

10 juni 20

De taskforce heeft onlangs beslist dat de richtlijnen betreffende de bezoekregeling versoepeld mogen worden. Vanaf woensdag 10 juni is een verdere versoepeling van de bezoekregeling in onze woonzorgcentra mogelijk. Een belangrijke stap voor onze bewoners en familie. Vulpia heeft beslist om de bezoekregeling stap-voor-stap te laten verlopen en kiest er in eerste instantie voor om het aantal bezoeken en bezoekers te verhogen. We kiezen er momenteel dus nog niet voor om extra locaties voor bezoekers te voorzien of om bezoek toe te laten op de kamer van onze bewoners.

Waarom deze keuze ?

Voor de één gaat de versoepeling van de bezoekregeling niet snel genoeg. Een ander is voorzichtiger en vreest mogelijke gevolgen. Er zijn heel wat mensen betrokken bij de organisatie van deze bezoeken en om tot de best mogelijk aanpak voor iedereen te komen, gaan we zeer omzichtig tewerk. We volgen bewust deze manier van werken. Dit laat ons toe om goed te kunnen monitoren wat de impact is van het toelaten van bezoek, een langzame opbouw hierbij is belangrijk.  Hou ook rekening dat op elk moment kan besloten worden om terug te gaan naar strengere maatregelen als de situatie daar om vraagt.

Belangrijk om weten

  • Een bezoek brengen kan enkel op afspraak  en wanneer de bewoner akkoord gaat
  • Er is geen bezoek op de kamer mogelijk
  • De bezoekregeling voor de assistentiewoningen (verbonden aan een woonzorgcentrum)  is dezelfde als die voor de woonzorgcentra 
  • Social distancing (1.5m afstand) blijft van toepassing
  • Hygiëne maatregelen blijven van toepassing (wassen en ontsmetten van handen, dragen van je eigen mondmasker, hoest- en nieshygiëne…)
  • Meebrengen van huisdieren blijft verboden

We vragen u nogmaals vriendelijk om dus nog wat geduld uit te oefenen. Een bezoek op de kamer van onze bewoner zal binnen onafzienbare tijd mogelijk zijn, echter nu nog niet.

Facebook