Start vaccinatie voorzien voor januari 2021

17 december 20

Radio, TV, kranten, het vaccin staat met stip op nr één in de berichtgeving. De overheid besliste onlangs dat bewoners, personeel en vrijwilligers van de woonzorgcentra voorrang krijgen. We delen alvast graag alle informatie die momenteel bekend is.

De vaccins van Pfizer zullen als eerste beschikbaar zijn. We hopen en verwachten dat tegen eind 2020 het vaccin door Europa goedgekeurd zal zijn. Aan deze goedkeuring gaat een zeer grondige kwaliteitscontrole vooraf. U kan dan ook zeker zijn dat, op het moment dat we starten met de vaccinatie, dit vaccin absoluut veilig en betrouwbaar is.

Wat is belangrijk om weten?

  1. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de effectiviteit van dit vaccin 90% bedraagt. Met andere woorden : u hebt 90% minder risico om het virus op te lopen.
  2. Elke persoon moet met het Pfizer-vaccin tweemaal gevaccineerd worden, met een tussenpoos van drie weken.
  3. Als u toch ziek zou worden, zullen de symptomen veel milder zijn.
  4. Het vaccin is gratis.
  5. Het wel of niet inenten, is een persoonlijke beslissing en neemt u in eer en geweten.

De organisatie in onze huizen

  • De vaccinatie start vanaf januari 2021. Momenteel is de exacte startdatum nog onbekend. We zijn in volle voorbereiding van de organisatie. Ze zal grotendeels op dezelfde manier verlopen als de jaarlijkse griepvaccinatie van onze bewoners.

Warme oproep

De inenting gebeurt op vrijwillige basis. We doen een warme oproep om u te laten intenten. Dit vaccin is zo belangrijk in de strijd tegen corona. Het is een manier om samen de pandemie te kunnen overwinnen én een essentiële stap in de terugkeer naar een normale stituatie.  We hopen op deze manier onze bewoners beter te beschermen en uitbraken te voorkomen.

Op zoek naar meer informatie over het vaccin?

https://www.laatjevaccineren.be/ziektes/covid-19

https://www.fagg.be/nl/MENSELIJK_gebruik/geneesmiddelen/geneesmiddelen/covid_19/vaccins/vragen_en_antwoorden_over_vaccins

Facebook