Een praatje met directeur Nancy!

"Iedereen vormt een schakel in het groter geheel"

25/04/2024

Net als overal elders in de ouderenzorg, wordt er in Kartuizerhof hard gewerkt. We gingen eens luisteren bij directeur Nancy over hoe het leven in Lierde gaat.

Hoi Nancy, jij bent aan de slag als directrice van het Kartuizerhof. Hoe is dat gelopen?

Dat klopt! Wel, mijn traject begon aan de Universiteit van Gent. Daar heb ik het diploma Licentiaat in de motorische revalidatie en kinesitherapie behaald in juni 1999. Daarna ben ik direct in de zorg aan de slag als kinesitherapeut in een WZC in Geraardsbergen en dat tot begin november 2017. En toen begon mijn avontuur als directrice bij Vulpia, hier in het Kartuizerhof.

 

Wat maakt het Kartuizerhof zo aangenaam?

Onze bewoners en onze medewerkers zorgen voor heel wat ambiance. En natuurlijk dragen onze leuke activiteiten hier ook aan bij. Naast optredens of dieren die op bezoek komen, zijn er ook knutselactiviteiten, optredens, spelnamiddagen, enzovoort. Toen Vulpia 25 jaar bestond, heeft een performer zelfs een eigen lied geschreven voor het WZC Kartuizerhof.

 

Zijn er nog gebeurtenissen waar je naar uitkijkt?

Binnenkort worden er 2 bewoonsters 100 jaar oud. Om dat te vieren zullen ze beiden verwend worden met een grote kaart van zowel de bewoners als de personeelsleden en een groot boeket bloemen. Er wordt ook een receptie voor hen en de familieleden georganiseerd in onze cafetaria, in het bijzijn van de lokale pers en de burgemeester en de schepenen van Lierde. En natuurlijk is het geen feest zonder taart (lacht)!

 

Proficiat aan de dames! Komt de pers hier vaker over de vloer?

Nee, dat is eerder een uitzondering. Al worden ze uiteraard wel uitgenodigd wanneer er grote evenementen of gebeurtenissen plaatsvinden. Maar we proberen Kartuizerhof vooral op de kaart te zetten door zoveel mogelijk samen te werken met de lokale buurt. Door onze samenwerkingen met verschillende scholen en Lierdense kunstenaars, de gemeente Lierde, de Praatgroep Dementie en andere lokale initiatieven zetten we in op duurzame contacten.

 

Wat is jouw tip voor een duurzame loopbaan in de zorg?

Als tip voor mensen die in de zorg aan de slag willen, zou ik meegeven dat elk personeelslid een schakel vormt in het groter geheel. Iedereen moet respect hebben voor elkaar.

Want elke functie vult de andere aan. En enkel door teamwerk, kom je verder.

 

Zo is dat! Bedankt voor je tijd, Nancy. Nog een fijne werkdag.